top of page

שאלות תושבות -בית מרקחת פרס נובל לקנאביס רפואי

 האם אפשר לקחת מרשם לפני מועד התאריך?-תשובה: ניתן להקדים ב-5 ימים בתנאי שזה לא מרשם ראשון לאחר חידוש\שינוי\הגדלת מינון\לאחר ניפוק מרשם ראשון אפשר לנפק 5 ימים לפני מועד המרשם

האם אפשר להחליף משמן לתפרחת?-תשובה: לא ניתן להחליף שמן לתפרחת אך כן להפך מתפרחת לשמן

האם ניתן להחליף בין אינדיקה לסטיבה?תשובה: כן אפשר להחליף אינדיקה לסטיבה ולהפך

האם אפשר לפצל מרשם? תשובה: כן אפשרי לפצל מרשם כול עוד המרשם בתוקף 

האם אפשר להחליף או להחזיר אחרי הקנייה? תשובה: לא.אין אפשרות להחזיר קנאביס רפואי ע"פ הוראות

משרד הבריאות 

האם אני יכול לרכוש לקרוב\ה שלי? תשובה: על מנת לנפק למשנע הוא חייב להופיע ברישיון כמשנע

אם לא מופיע אז אין אפשרות לנפק את המרשם

האם אני חייב את המרשם מודפס? תשובה: כן ,במידה ואין דרך להדפיס ניתן לשלוח בווצאפ ונדפיס  במקום  במידת הצורך -יש לציין זו לפני שבאים

האם ניתן לשמור? תשובה: לא ניתן לשריין או לשמור מכל סיבה שהיא 

האם אפשר לקבל מרשם שפג תוקפו? תשובה: לא ניתן לנפק מרשם שפג תוקפו

אם יש עוד שאלות ניתן לשאול בווצאפ 

בית מרקחת לקנאביס רפואי -בית מרקחת פרס נובל 

אידוי, עישון או שמן – מה עדיף

 

שמן

זהו אופן הצריכה שהכי פחות מרתיע מטופלים חדשים, היות והוא לא כולל שאיפה לריאות. לרוב הוא גם נתפס כיותר סטרילי. את השמן מטפטפים מתחת ללשון ומחכים כשתי דקות כדי לאפשר לחומרים הפעילים להיספג בחלל הפה הישר אל מחזור הדם. חלק מהחומרים הפעילים נכנסים למערכת העיכול ומשם לפירוק בכבד – מה שהופך את משך ההשפעה של השמן וכך גם את משך ההמתנה עד להשפעה ארוכים יותר (משך ההמתנה להשפעת השמן שונה מאדם לאדם ונעה בין חצי שעה לשעה וחצי בממוצע).

 

אצל מטופלים חדשים ולא מנוסים, צריכת שמן עם אחוזי THC גבוהים מומלצת יותר בשעות הפחות פעילות של הערב והלילה. אם מטופל בוחר לצרוך קנאביס בשעות היום, עליו להכיר את ההשלכות על תפקודו, הכוללות עייפות ותחושת כבדות, כמו גם תחושת אופוריה במשך זמן ארוך יותר.

 

הדרגתיות היא מילת מפתח בטיפול בקנאביס. מטופל בתחילת דרכו מבצע ניסוי וטעיה, כדי לבחון מה המינון ותדירות הטיפול המתאימים ביותר עבורו. אם התרכובת או הזן שנבחרו אינם מתאימים למטופל – הוא יאלץ להמתין זמן ארוך יותר עד שההשפעה תחלוף, בניגוד לאופציה השנייה – עישון או אידוי.

עישון ואידוי

היתרון העיקרי שבאופן צריכה זה הוא במיידיות ההשפעה – השפעה תורגש כמה שניות מלקיחת שאיפה, ותגיע למלואה אחרי כ-10 דקות. באותו אופן, ההשפעה יורדת מהר יותר בהשוואה לצריכת קנאביס בשמן, מה שמאפשר לתקן את המינון במהלך הצריכה באופן מיידי.

 

אופן צריכה זה מתאים יותר למטופלים עם מחלות נויירולוגיות (אפילפסיה למשל), אנשים הסובלים מכאבים מתפרצים, ופוסט טראומטים הזקוקים להשפעה מיידית. עישון קנאביס עלול להוות בעיה אצל מטופלים שלא מורגלים בעישון, שכן עשן הקנאביס סמיך וגורם לשיעול בהתחלה.

 

אמצעי צריכה שכזה אינו מתאים לכל אחד בעיקר לא למטופלים הרגישים לתחושת השריפה בגרון ולשיעול. במקרים של מחלות ניווניות כמו טרשת נפוצה, ניוון שרירים ואף פרקינסו,ן יכולה להיות בעיה לסגור את השפתיים ולשאוף (במקרים כאלו גם אידוי יהווה בעיה). כמו כן, בעישון אנו שואפים חומרי בעירה, מה שרפואית אינו מומלץ.

 

באידוי, לעומת זאת, לא נשאפים חומרי בעירה. עלי הקנאביס מתחממים בטמפרטורה מדויקת, ובתהליך זה משתחררים החומרים הפעילים אל הגוף.

 

הן באידוי והן בעישון, ובניגוד לשמן – יש לקחת בחשבון כי מדובר בפעולות המצריכות התעסקות: לפורר את התפרחת, ולגלגל את הנייר במקרה של עישון. לתחזק ולנקות את מסננות, ולהדליק את המכשיר במקרה של אידוי, מה שעלול להוות אתגר בקרב מטופלים עם בעיות מוטוריות.

bottom of page